Особливості якісного інтерв’ю з людьми, які вживають ін’єкційні наркотики - Artykutsa, Serhii; Prokhorova, Anna (Наукові записки НаУКМА. Соціологія, 2021)
Статтю присвячено особливостям використання якісних методів, зокрема якісних інтерв’ю, для дослідження людей, що вживають ін’єкційні наркотики. Автори розкривають такі питання: переваги якісних методів у дослідженнях споживачів ін’єкційних наркотиків, специфіка організації та проведення якісного інтерв’ю зі споживачами ін’єкційних наркотиків. Виокремлено основні особ ливості використання якісного інтерв’ю на всіх етапах дослідження: створення інструментарію, підготовка до інтерв’ю, проведення інтерв’ю та аналіз отриманих результатів. Метою цієї статті є створення переліку вказівок, своєрідної інструкції для дослідників у сфері соціальних наук, які збираються використовувати метод якісного інтерв’ю для вивчення специфіч них категорій чи груп населення, зокрема людей, що вживають ін’єкційні наркотики. Автори наголошують на ключових моментах, про які варто пам’ятати і які варто використовувати під час якісних інтерв’ю.