Чинники жіночої бездомності в Україні - Popova, Daria; Ryabchuk, Anastasiya (Наукові записки НаУКМА. Соціологія, 2018)
У статті виокремлено основні чинники бездомності в Україні, як спільні для жінок і чоловіків (бідність, безробіття, низькооплачувана робота, брак доступного житла, досвід перебування в інтернатах та місцях позбавлення волі), так і специфічні саме для жінок (насильство в сім’ї та фемінізація бідності). Хоча в Україні вже проведено низку досліджень щодо насильства в сім’ї і фемінізації бідності, але жодне з них дотепер не розглядало ці соціальні явища як чинники жіночої бездомності. Також дослідження виявило, що жінки становлять меншість серед «видимих» бездомних. Натомість вони перебувають у центрах допомоги жертвам насильства або вдаються до трасової секс-роботи, шлях потрапляння до якої є схожим на шлях потрапляння до бездомності.